pon,uto,ČET i petak od 10-18h i sre 12-20h

ESTETSKA STOMATOLOGiJA

estetska stomatologija, beli osmeh, zubi

Povećajte samopouzdanje jednim belim osmehom!

izbeljivanje zuba u ordinaciji

Pre samog početka tretmana izbeljivanja zuba neophodno je detaljno ukloniti čvrste i meke naslage, i dobro ispolirati zube, čime se već dobija svetlija boja zuba. Na pregledu stomatolog procenjuje stanje plombi, gingive, prisustvo karijesa koji je potrebno sanirati i slično, i preporučuje najbolju tehniku za Vas. Sam tretman sastoji se od nanošenja gela na zube i njihovo izlaganje svetlosti kao aktivatoru oko 20 minuta, a preparat se može aktivirati mešanjem dva gela, lampom i slično. Gel se zatim ispira vodom, nanosi se novi sloj i postupak se ponavlja još dva puta. Retko se javlja osetljivost zuba na hladno koja je prolazna, pa je preporuka da se nakon izbeljivanja koriste sredstva za dodatnu fluorizaciju.

AKCIJA

UKLANJANJE KAMENCA + PESKARENJE ZUBA AIR FLOW + BELJENJE ZUBA OBE VILICE 140€  (prethodna cena je 250€)

Kućno izbeljivanje zuba

Kod ove tehnike izbeljivanja, iako većinu “posla” obavljate sami, Vaš stomatolog ipak kontroliše ceo postupak. Na pregledu, nakon uklanjanja zubnog kamenca, poliranja zuba i saniranja karijesa (ako postoji), stomatolog uzima otisak Vaše vilice, a nakon par dana dobijate folije i gel za izbeljivanje zuba, koji se aplikuje u posebne komore u foliji. Stomatolog Vam preporučuje odgovarajuću koncentraciju gela u zavisnosti od boje Vaših zuba i savetuje kao da ih koristite, u zavisnosti od toga neke folije nosite 2-4 sata u toku dana a neke tokom cele noći. Cela procedura traje 10 do 14 dana u zavisnosti od toga koju boju želite da postignemo.


Potrebno je znati da se plombe, fasete, krunice, mostovi ne mogu izbeljivati, zato je potrebno zameniti stare ukoliko želite kompletan efekat i slaganje nijanse.Da li je izbeljivanje zuba bolno?

Retko se javlja osetljivost pojedinih zuba, u vidu povremenog oštrog bola, koji nestaje u roku od jednog ili dva dana. U tim slučajevima Vaš stomatolog će Vas posavetovati kako da se ponašate u tim situacijama, i dobićete specijalne gelove za ublažavanje osetljivosti. Uglavnom pomenute neprijatnosti izostaju i ne primećujete nikakvu razliku u odnosu na Vašu uobičajenu svakodnevicu. Opšta preporuka je da se u toku izbeljivanja izbegava hladno i vruće piće, obojene namirnice poput cvekle, spanaća…

Koliko često se mogu izbeljivati zubi, i da li će se vratiti moja stara boja?

Zubi se mogu izbeljivati na šest meseci ili jednom godišnje, a stara boja zuba se nikada ne vrati. Zubi mogu postati za nijansu tamniji posle nekoliko meseci od pigmenata iz sokova, hrane, čajeva, kafe..i tada možete ponoviti tretman izbeljivanja.

Koji preparati se koriste u toku izbeljivanja zuba?

U toku izbeljivanja zuba, bilo da se radi o tehnici kućnog ili ordinacijskog izbeljivanja koriste se izbeljivači na bazi vodonik ili karbamid peroksida renomiranih proizvođača, koji se dopremaju i čuvaju u ordinaciji na adekvatan način. O potrebnoj koncentraciji izbeljivača odlučuje Vaš stomatolog u zavisnosti od boje zuba i efekta koji želite da postignemo.